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This memorandum is in response to your November 23
correspondence requesting clarification on two APWU TE
issues, Holiday and Overtime Scheduling.

Holiday Scheduling

Your question reads, "How do APWU TEs fall into the pecking
order for holiday scheduling?" :

(£ - The contract is clear on this issue. Article 11.6.E. states:

"Transitional Employees will be scheduled for work on a
holiday or designated holiday after all full-time
volunteers are scheduled to work on their holiday or
designated holiday. They will be scheduled, to the
extent possible, prior to any full-time volunteers or
nonvolunteers being scheduled to work a nonscheduled day
or any full-time nonvolunteers being required to work
their holiday or designated holiday. If the parties have
locally negotiated a pecking order that would schedule
full-time volunteers on a nonscheduled day, the Local
Memorandum of Understanding will apply." (Underlining
added) .

Since you have locally negotiated a pecking order that calls
for full-time volunteers on a nonscheduled day, the LMOU would
apply. Not many anticipated the inclusion of TEs when
negotiating Local Memoranda, so when the agreement was made
with the APWU, this fact was taken into consideration. The
intent is to respect the integrity of the local agreements
with the inclusion of the last sentence.
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Based on your specific circumstance and the LMOU pecking order
provided, the TEs would be scheduled after #3 and before #4.

Overtime Scheduling

Your question is, "Does the Overtime Desired List have to be
given 12 hours prior to scheduling TEs for overtime?"

Before scheduling TEs for overtime, the OTDL must be
maximized, unless there is a need for concurrent scheduling.
TEs may be scheduled to work before the OTDL is maximized if

the operational need dictates simultaneous scheduling of
overtime.

For example, if the operational need requires 4 employees to
work 2 hours overtime in order to get the mail out and there
are 2 on the OTDL who have worked 8 hours, 2 TEs may be
scheduled to work before those 2 OTDL employees are maximized
at 12 hours since the operational need mandates concurrent
scheduling.

-I hope this answers your request. If it does not or if there
are any further questions, please contact Peter Sgro of my
staff at 202-268-3824.
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UNITED STATES POSTAL SERVICE
475 L'ENFANT PLAZA SW
WASHINGTON DC 20260

November 5, 1992

Mr. William Burrus

Executive Vice President

American Postal Workers
Union, AFL-CIO

1300 L Street, N.W.

Washington, DC 20005-4128

Dear Bill:

This letter is in reference to our October 30 discussion
regarding Transitional Employees (TEs) hired to perform
distribution on LSMs.

The parties agree that such employees will be paid at levelj
5 until they are fully quallfled. After qualification, they
will be paid at level 6 for time worked on an LSM and at
level 5 for time spent performing other work.

Sincerely,

i

Vegliante
Ge ral Manager
Programs and Policies Division
Office of Contract Administration
Labor Relations
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475 L'Evane Puaza SW . , ~
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Mr. William Burrus
Executive Vice President
American Postal Workers
Union, AFL-CIO Lol
1300 L Strest, NW.
Washington, DC 200054128

Re: HOC-4A-C 16049
CLASS ACTION
ROCKFORD, IL 61125

Dear Mr. Burrus:'

Recently, we met to discuss the above-captioned grievance at the fourth step of our contractual
grievance procedure.

The Issue In this grievance Is whether transitional employees are entitied to higher level pay.

In this case, the grievants (TEs) were hired and assigned to Mail Processor, Level 4 positions.
Periodically, the grievants are assigned to Distribution Clerk work, Level 5 and they are seeking
higher level pay.

Transitional employees are not covered by Article 25, Higher Level Assignments and normally do
not receive higher level pay. An exception to this provision is when a TE who is hired to fill a PTF
vacancy, which requires specific skill training (LSM, FSM, SPBS), receives higher level pay only
for time worked on the work assignment for which the TE has trained and qualified. Also, a TE
hired to fill a duty assignmert which has been withheld or held pending reversion will be paid for
all work performed at the level of that duty assignment.

Please sign and return the enclosed copy of this letter as your acknowledgment of agreement to
remand this case to the parties at Step 3 for application of the TE agreement dated December 3,
1991.

Time fimits were extended by mutual consent.

Sincerely,

Ant Vegiarte ) William Burrus

M er Executive Vice President
Grievance and Arbitration American Postal Workers
Labor Relations Unlon, AFL-CIO

Date: Li"7 - CFS




